Kerstmarkten Duitsland: Shoppen Net Over De Grens!

Kerstmarkten Duitsland: Shoppen Net Over De Grens!

7 Must-See German Christmas Markets From Nuremberg To Dresden

Keywords searched by users: kerstmarkten duitsland net over de grens middeleeuwse kerstmarkt duitsland, kerstmarkt duitsland 2023, kleine kerstmarkten duitsland, kerstmarkt duitsland met overnachting, leukste kerstmarkt duitsland, kerstmarkt rheine 2023, grootste kerstmarkt duitsland, busreis kerstmarkt duitsland

Populaire kerstmarkten net over de grens

Kerstmarkten zijn een van de meest geliefde tradities tijdens de feestdagen, en Duitsland staat bekend om zijn prachtige kerstmarkten. Gelukkig hoef je als Nederlander niet ver te reizen om er een te ervaren. Net over de grens in Duitsland vind je tal van kerstmarkten die de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel zullen we enkele van de populaire kerstmarkten bespreken die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Nederland.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Een van de meest bekende en populaire kerstmarkten net over de grens is de kerstmarkt in Düsseldorf. Deze markt trekt elk jaar duizenden bezoekers vanwege zijn romantische sfeer en diverse aanbod. Op de kerstmarkt van Düsseldorf vind je tientallen kraampjes met ambachtelijke producten, kerstdecoraties, kleding, accessoires en natuurlijk allerlei lekkernijen. Van glühwein en warme chocolademelk tot aan Duitse worstjes en versgebakken pretzels, er is voor ieder wat wils. Ook is er een ijsbaan waar je je schaatskunsten kunt laten zien. De kerstmarkt in Düsseldorf is een absolute aanrader voor een gezellig dagje uit tijdens de feestdagen.

De sfeervolle kerstmarkt van Münster

Een andere kerstmarkt die je niet mag missen, is de sfeervolle kerstmarkt van Münster. Hoewel Münster een stuk kleiner is dan Düsseldorf, staat de kerstmarkt hier bekend als een van de meest magische kerstmarkten van Duitsland. De historische binnenstad van Münster wordt omgetoverd tot een winters paradijs met prachtige verlichting, kerstbomen en gezellige kraampjes. Hier vind je onder andere handgemaakte kerstcadeaus, kerstversieringen en lokale lekkernijen. Daarnaast zijn er ook regelmatig optredens van koren en muziekgroepen, waardoor de sfeer nog specialer wordt.

Kerstmarkt in Keulen

Een andere kerstmarkt die zeer geliefd is onder Nederlanders is de kerstmarkt in Keulen. Met maar liefst acht verschillende kerstmarkten verspreid over de stad, is er genoeg te ontdekken en te proeven. Van de traditionele kerstmarkt bij de Dom van Keulen tot aan de alternatieve kerstmarkt op de Neumarkt, elke markt heeft zijn eigen unieke sfeer en aanbod. Op de kerstmarkt in Keulen kun je genieten van heerlijke glühwein, lokale specialiteiten en ambachtelijke producten. Daarnaast zijn er ook verschillende attracties, zoals een reuzenrad en een schaatsbaan, waar jong en oud zich kunnen vermaken.

De kerstmarkt van Aken

Op slechts een steenworp afstand van Nederland vind je de kerstmarkt van Aken. Deze gezellige kerstmarkt is een van de oudste en meest traditionele kerstmarkten van Duitsland. Het hart van de markt is de prachtige Dom van Aken, die tijdens de kerstdagen nog indrukwekkender is door de feestelijke verlichting. Op de kerstmarkt van Aken kun je proeven van heerlijke lokale lekkernijen, zoals Aachener Printen (een soort kruidkoek) en glühwein. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kerstcadeaus, kunstnijverheid en kerstdecoraties. Een bezoek aan de kerstmarkt van Aken is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Kerstmarkt in Oberhausen

Net over de grens bij Arnhem vind je de kerstmarkt in Oberhausen. Deze kerstmarkt staat bekend om zijn enorme kerstboom, die elk jaar wordt verlicht tijdens een spectaculaire ceremonie. Op de kerstmarkt van Oberhausen vind je tal van gezellige kraampjes waar je kerstcadeaus en handgemaakte producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook attracties voor jong en oud, zoals een draaimolen en een schaatsbaan. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen winkelcentrum CentrO, dat tijdens de kerstdagen prachtig is versierd en waar je kunt genieten van nog meer kerstsfeer.

Kerstmarkt in Duisburg

Een andere kerstmarkt net over de grens is de kerstmarkt in Duisburg. Deze markt is vooral geliefd vanwege zijn gezelligheid en de vele kraampjes met handgemaakte producten en kunstnijverheid. Op de kerstmarkt van Duisburg kun je genieten van heerlijke zoetigheden, zoals versgebakken wafels en crêpes. Daarnaast is er ook een schaatsbaan waar je je kunsten kunt vertonen. De markt is prachtig versierd en de sfeervolle verlichting zorgt voor een magische ambiance. Een bezoek aan de kerstmarkt van Duisburg is een absolute aanrader voor liefhebbers van kerstsfeer.

Andere leuke kerstmarkten in Duitsland nabij de grens

Naast de eerder genoemde kerstmarkten zijn er nog veel meer leuke kerstmarkten net over de grens in Duitsland. Hieronder vind je een lijst met enkele andere kerstmarkten die zeker een bezoek waard zijn:

– Kerstmarkt in Dortmund: Deze kerstmarkt is een van de grootste en oudste in Duitsland. Hier vind je meer dan 300 kraampjes met een breed scala aan producten, van kerstcadeaus tot culinaire hoogstandjes.

– Kerstmarkt in Essen: Deze kerstmarkt staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan kraampjes, waar je onder andere lokale specialiteiten, handgemaakte producten en antiek kunt vinden.

– Kerstmarkt in Bocholt: Deze knusse kerstmarkt biedt een gezellige sfeer en een uitgebreid aanbod aan kerstproducten. Leuk detail: de kerstmarkt van Bocholt wordt elk jaar geopend door de Kerstman.

– Kerstmarkt in Krefeld: Deze kerstmarkt is vooral populair vanwege zijn prachtige decoratie en fantastische ambiance. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten, live optredens en een unieke kerstbeleving.

– Kerstmarkt in Rees: Deze kerstmarkt is bijzonder geschikt voor gezinnen, omdat er speciale activiteiten zijn voor kinderen. Hier kunnen ze knutselen, ritjes maken in de draaimolen en een bezoek brengen aan de Kerstman.

FAQs

Wat zijn enkele middeleeuwse kerstmarkten in Duitsland?
Enkele middeleeuwse kerstmarkten in Duitsland zijn de kerstmarkt in Dortmund en de kerstmarkt in Esslingen. Deze markten worden gekenmerkt door hun historische decor en kraampjes die ambachtelijke producten verkopen.

Wanneer vinden de kerstmarkten in Duitsland plaats in 2023?
De exacte data kunnen variëren, maar over het algemeen vinden de kerstmarkten in Duitsland plaats van eind november tot en met de laatste week van december. Het is raadzaam om de specifieke data voor elk jaar te controleren.

Zijn er ook kleine kerstmarkten in Duitsland?
Ja, naast de grote kerstmarkten zijn er ook tal van kleine kerstmarkten in Duitsland. Deze markten bieden vaak een intieme sfeer en zijn ideaal voor wie op zoek is naar een authentieke kerstbeleving.

Zijn er kerstmarkten in Duitsland waar je kunt overnachten?
Ja, veel steden bieden kerstmarktpakketten aan waarbij je kunt overnachten in een hotel en toegang hebt tot de kerstmarkt. Dit is een geweldige optie voor wie optimaal van de kerstsfeer wil genieten.

Wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland?
De leukste kerstmarkt in Duitsland is natuurlijk subjectief en hangt af van persoonlijke smaak. De hierboven genoemde kerstmarkten behoren echter tot de populairste en meest geliefde kerstmarkten in Duitsland.

Wat is de grootste kerstmarkt in Duitsland?
De grootste kerstmarkt in Duitsland is de kerstmarkt in Dortmund. Deze markt trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en staat bekend om zijn uitgebreide aanbod en indrukwekkende decoraties.

Zijn er busreizen naar kerstmarkten in Duitsland?
Ja, er worden busreizen georganiseerd naar verschillende kerstmarkten in Duitsland. Dit is een handige en comfortabele manier om de kerstmarkten te bezoeken zonder je zorgen te hoeven maken over het vinden van parkeerplaatsen.

Categories: Details 22 Kerstmarkten Duitsland Net Over De Grens

7 Must-See German Christmas Markets from Nuremberg to Dresden
7 Must-See German Christmas Markets from Nuremberg to Dresden

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is één van de grootste en ook een van de leukste kerstmarkten in Duitsland. Met meer dan 250 verschillende kraampjes verdeeld over zes pleinen is er voor ieder wat wils. Het is niet voor niets dat deze kerstmarkt het aller populairst is onder de Nederlanders.De kerstmarkt van Munster

Hoewel Munster een stuk kleiner is dan Keulen of Dusseldorf, staat de kerstmarkt in de stad bekend als een van de leuksten en meest magische kerstmarkten van duitsland.

Meer leuke kerstmarkten in Duitsland net over de grens
 • Bad Bentheim. Een authentieke kerstmarkt (van 2 t/m 4 december 2022) te midden van de historische muren van Kasteel Bentheim.
 • Leer. De kerstmarkt in Leer is een goede optie als je in het noorden van Nederland woont. …
 • Xanten. …
 • Aken. …
 • Monschau. …
 • Dortmund. …
 • Oberhausen.
Top 10 kerstmarkten in Duitsland – 2023
 • Kerstmarkt Oberhausen.
 • Kerstmarkt Berlijn.
 • Kerstmarkt Aken.
 • Kerstmarkt Dresden.
 • Kerstmarkt Keulen.
 • Kerstmarkt Düsseldorf.
 • Kerstmarkt Münster.
 • Kerstmarkt Hamburg.
 • Dé kerststad van Nederland: Valkenburg. 📅 De kerstmarkt in Valkenburg is vanaf 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 te bezoeken. …
 • Country & Christmas Fair bij Utrecht. …
 • Kerstmarkt in Maastricht. …
 • Dickens Festijn in Deventer. …
 • Kerstmarkt in Amsterdam. …
 • Royal Christmas Fair in Den Haag. …
 • Kerstmarkt in Haarlem. …
 • Kerstmarkt in Leiden.

Waar Zijn Er Nog Kerstmarkten In Duitsland?

Waar zijn er nog kerstmarkten in Duitsland? Hieronder vermelden we de top 10 kerstmarkten in Duitsland voor het jaar 2023:

1. Kerstmarkt Oberhausen
2. Kerstmarkt Berlijn
3. Kerstmarkt Aken
4. Kerstmarkt Dresden
5. Kerstmarkt Keulen
6. Kerstmarkt Düsseldorf
7. Kerstmarkt Münster
8. Kerstmarkt Hamburg

Ontdek en geniet van deze kerstmarkten in Duitsland tijdens het feestseizoen van 2023.

Wat Is De Gezelligste Kerstmarkt In Duitsland?

Wat is de gezelligste kerstmarkt in Duitsland?
De kerstmarkt in Düsseldorf is niet alleen een van de grootste, maar ook een van de leukste kerstmarkten in Duitsland. Met meer dan 250 kraampjes verdeeld over zes pleinen, is er voor ieder wat wils. Deze kerstmarkt is vooral populair onder Nederlanders vanwege de gezellige sfeer die er heerst. Het is dan ook geen verrassing dat veel Nederlanders ervoor kiezen om deze kerstmarkt te bezoeken. Deze informatie is actueel tot 30 augustus 2022.

Welke Kerstmarkten Gaan Door?

Welke kerstmarkten gaan door? Hieronder staan enkele populaire kerstmarkten in Nederland die plaatsvinden tijdens de kerstperiode. In Valkenburg is er de kerstmarkt die gehouden wordt van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Verder is er de Country & Christmas Fair bij Utrecht, de kerstmarkt in Maastricht, het Dickens Festijn in Deventer, de kerstmarkt in Amsterdam, de Royal Christmas Fair in Den Haag, de kerstmarkt in Haarlem en de kerstmarkt in Leiden.

Update 49 kerstmarkten duitsland net over de grens

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic kerstmarkten duitsland net over de grens.

See more: https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment