Lampionnen Maken Van Papier: Creatieve Tips En Ideeën

Lampionnen Maken Van Papier: Creatieve Tips En Ideeën

Een Lampion Maken Van Papier – Leuk Voor Sint Maarten!

Keywords searched by users: lampionnen maken van papier lampion maken met bakpapier, chinese lampion maken, lampion maken papier maché, lampion knutselen peuters, lampion maken met ballon, lampion maken van plastic fles, lampion maken glazen potje, lampion maken melkpak

Lampionnen maken van papier: Een complete gids voor creatieve knutselaars

Ben je op zoek naar een leuke knutselactiviteit om je creativiteit te uiten? Waarom zou je geen lampionnen maken van papier? Papieren lampionnen zijn niet alleen leuk om te maken, maar ze kunnen ook gebruikt worden om een feestelijke sfeer te creëren op speciale gelegenheden zoals Sint-Maarten, Halloween of andere seizoensgebonden vieringen. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van papieren lampionnen en bieden we tips en tricks om het proces gemakkelijker en mooier te maken.

Wat zijn lampionnen?

Lampionnen zijn decoratieve objecten die gebruikt worden om licht te verspreiden en een feestelijke sfeer te creëren. Ze komen in verschillende vormen, maten en materialen. Traditioneel werden lampionnen gemaakt van papier of zijde en hadden ze een kaars of lampje aan de binnenkant om het licht te verspreiden. Lampionnen worden vaak gebruikt bij festivals, feesten en vieringen over de hele wereld.

Er zijn verschillende soorten lampionnen die je kunt maken, zoals:

 • Papieren lampionnen: Dit zijn lampionnen die gemaakt zijn van papier en meestal een cilindervorm hebben. Ze worden vaak gevouwen en gelijmd om de gewenste vorm te krijgen.
 • Chinese lampionnen: Chinese lampionnen zijn vaak gemaakt van zijde en hebben prachtige ontwerpen en patronen. Ze worden meestal gebruikt bij Chinese nieuwjaarsvieringen.
 • Lampionnen van plastic fles: Je kunt ook lampionnen maken van plastic flessen. Dit is een geweldige manier om recycleerbaar materiaal te gebruiken en iets unieks te creëren.
 • Lampionnen van glazen potjes: Als je op zoek bent naar een meer rustieke uitstraling, kun je lampionnen maken van glazen potjes. Ze geven een warm en gezellig lichteffect.

Materialen benodigd voor het maken van papieren lampionnen

Voordat we beginnen met het maken van papieren lampionnen, moeten we ervoor zorgen dat we alle benodigde materialen bij de hand hebben. Hier zijn de materialen die je nodig hebt:

 • Vliegerpapier: Dit is het belangrijkste materiaal voor het maken van papieren lampionnen. Vliegerpapier is dun, lichtdoorlatend en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt vliegerpapier online kopen of bij knutselwinkels, zoals Bol.com.
 • Schaar: Je hebt een schaar nodig om het vliegerpapier te knippen en eventuele andere benodigdheden te snijden.
 • Lijm: Gebruik kinderlijm of hobbylijm om het vliegerpapier aan elkaar te bevestigen.
 • Touw: Om de lampion op te hangen heb je touw nodig. Zorg ervoor dat het sterk genoeg is om het gewicht van de lampion te dragen.
 • Decoratieve materialen: Als je je lampion wilt versieren, kun je verschillende decoratieve materialen gebruiken, zoals glitter, lint of stickers.

Stapsgewijze instructies voor het maken van papieren lampionnen

Nu we alle benodigde materialen hebben, kunnen we beginnen met het maken van papieren lampionnen. Volg deze stappen om je eigen papieren lampion te maken:

 1. Knip een rechthoekig stuk vliegerpapier uit dat groot genoeg is om een cilindrische vorm te maken. De afmetingen kunnen variëren, afhankelijk van hoe groot je wilt dat je lampion is.
 2. Vouw het vliegerpapier in de lengte doormidden en zorg ervoor dat de randen gelijk liggen.
 3. Maak evenwijdige sneden aan de open zijde van het vliegerpapier, ongeveer 1 inch uit elkaar. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorknipt, maar laat ongeveer 1 inch van de rand intact.
 4. Vouw het vliegerpapier open en breng de twee korte zijden naar elkaar toe. Bevestig ze met lijm om een cilindrische vorm te vormen.
 5. Gebruik een stuk touw om een hengsel te maken voor je lampion. Maak twee gaten aan de bovenkant van de lampion en rijg het touw erdoorheen.
 6. Als je je lampion wilt versieren, voeg dan decoratieve materialen toe zoals glitter, lint of stickers.
 7. Hang je lampion op en geniet van het prachtige lichteffect dat het creëert!

Tips en tricks voor het maken van papieren lampionnen

Wil je je papieren lampionnen naar een hoger niveau tillen? Hier zijn enkele handige tips en tricks om het proces gemakkelijker en mooier te maken:

 • Gebruik verschillende kleuren vliegerpapier om een kleurrijk effect te creëren.
 • Experimenteer met patronen en ontwerpen. Je kunt vormen uitknippen zoals sterren of bloemen om je lampion uniek te maken.
 • Probeer andere materialen te gebruiken zoals zijdepapier of transparant papier voor een ander lichteffect.
 • Voeg kleine lampjes of LED-kaarsen toe aan je lampion voor een magische gloed.
 • Als je de lampion buiten wilt ophangen, gebruik dan waterbestendig vliegerpapier of overweeg het gebruik van nylon lampionnen die bestand zijn tegen weersinvloeden.

Alternatieve materialen en ontwerpen voor lampionnen

Papier is niet het enige materiaal dat je kunt gebruiken om lampionnen te maken. Er zijn verschillende alternatieve materialen en ontwerpen die je kunt uitproberen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Lampion maken met bakpapier: Bakpapier kan een interessant effect geven aan je lampionnen vanwege de semi-transparantie. Probeer verschillende vormen uit te knippen en experimenteer met verschillende lagen bakpapier voor een uniek effect.
 • Lampion maken papier maché: Met papier maché kun je lampionnen maken met langdurige duurzaamheid. Het is een creatieve manier om gerecycled krantenpapier te gebruiken en unieke vormen te creëren.
 • Lampion knutselen peuters: Als je kleine kinderen hebt, kun je eenvoudigere lampionontwerpen proberen die geschikt zijn voor peuters. Gebruik bijvoorbeeld gekleurd bouwpapier en voeg eenvoudige versieringen toe zoals stickers of stiften.
 • Lampion maken met ballon: Je kunt ook lampionnen maken met behulp van ballonnen. Bedek de ballon met lijm en gekleurd zijdepapier en laat het drogen. Zodra het volledig droog is, verwijder je de ballon voor een unieke lampionvorm.
 • Lampion maken van plastic fles: Maak gebruik van gerecyclede plastic flessen om unieke lampionontwerpen te maken. Snijd de bovenkant van de fles af, versier de buitenkant met vliegerpapier en voeg een LED-lampje toe aan de binnenkant.
 • Lampion maken glazen potje: Gebruik glazen potjes om kleine lampionnen te maken. Schilder of versier de buitenkant van het potje en voeg een kaarsje of een klein LED-lampje toe.
 • Lampion maken melkpak: Gebruik gerecyclede melkpakken om stevige lampionnen te maken. Bedek het melkpak met vliegerpapier en voeg een LED-kaarsje toe aan de binnenkant.

Verdere ideeën en toepassingen voor papieren lampionnen

Papieren lampionnen kunnen op vele manieren gebruikt worden om een feestelijke sfeer te creëren. Hier zijn enkele ideeën en toepassingen waar je van kunt genieten:

 • Gebruik lampionnen om je huis of tuin te versieren tijdens speciale gelegenheden zoals Sint-Maarten, Halloween, Chinees Nieuwjaar of andere seizoensgebonden vieringen.
 • Organiseer een lampionnenoptocht waarin mensen hun zelfgemaakte lampionnen kunnen laten zien.
 • Hang lampionnen op voor een buitenfeest of barbecue om een gezellige sfeer te creëren.
 • Plaats lampionnen rond een zwembad of vijver om een romantische sfeer te creëren tijdens een avondfeest.
 • Gebruik lampionnen als tafeldecoratie voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk of jubileum.
 • Maak een lampionenslinger door meerdere kleine lampionnen aan elkaar te bevestigen en hang deze op als decoratie in je huis.

Met deze gids voor het maken van papieren lampionnen heb je alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om aan dit creatieve knutselproject te beginnen. Veel plezier en laat je verbeelding de vrije loop tijdens het maken van je eigen unieke lampionnen!

Veelgestelde vragen

Wat is vliegerpapier?

Vliegerpapier is dun, lichtdoorlatend papier dat bijzonder geschikt is om lampionnen mee te maken. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan gemakkelijk worden geknipt, gevouwen en gelijmd.

Kan ik vliegerpapier online kopen?

Ja, vliegerpapier is online verkrijgbaar bij verschillende knutselwinkels en webshops. Een populaire optie is de

Categories: Top 74 Lampionnen Maken Van Papier

Een lampion maken van papier - Leuk voor Sint Maarten!
Een lampion maken van papier – Leuk voor Sint Maarten!

Je maakt hem door het midden uit twee papieren bordjes te knippen. Achter het gat plak je gekleurd vloeipapier en dan plak je op de rand van de bordjes bloemblaadjes. Plak de borden daarna aan elkaar vast met een groen stokje ertussen; de steel van de bloem. Daar kun je de lampion aan vast houden.Vliegerpapier is dun, lichtdoorlatend papier dat bijzonder geschikt is om lampions mee te knutselen. In een pak zitten 100 vellen vliegerpapier van 15 x 15cm, in 10 verschillende kleuren. Van elke kleur zitten er 10 vellen in. Vliegerpapier plak je eenvoudig met elke kinderlijm of hobbylijm.Maak aan de bovenkant van de fles twee gaatjes waar je een touwtje of ijzerdraadje doorheen kunt doen waar je het lampje aan vast maakt. Bekleed daarna de bovenkant met wit crepe papier om de lampion mooi af te werken. Trick or Treat!

Wat Voor Papier Voor Lampion?

Wat voor papier is geschikt voor het maken van lampions? Vliegerpapier is dun, doorzichtig papier dat speciaal geschikt is om lampions te knutselen. In een pak zitten 100 vellen vliegerpapier van 15 x 15 cm, verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Er zijn 10 vellen van elke kleur. Voor het plakken van vliegerpapier kun je eenvoudig kinderlijm of hobbylijm gebruiken.

Hoe Maak Je Een Lampion Van Een Fles?

Hoe maak je een lampion van een fles? Om een lampion van een fles te maken, maak je aan de bovenkant van de fles twee gaatjes waar je een touwtje of ijzerdraadje doorheen kunt doen om het lampje aan vast te maken. Vervolgens bekleed je de bovenkant met wit crepe papier om de lampion mooi af te werken. Op deze manier kun je de lampion gebruiken tijdens bijvoorbeeld het Trick or Treat-spel.

Hoe Maak Je Een Ronde Lampion?

Om een ronde lampion te maken, moet je eerst een strook om de lampion heen insmeren met lijm en deze beplakken met cirkels. Je hebt de keuze om een strook te maken met zilveren cirkels, een strook met gouden cirkels, of beide te combineren, afhankelijk van wat jij het mooist vindt! Blijf doorgaan met plakken totdat de hele lampion bedekt is met de cirkels. Deze instructies zijn geldig tot 11 oktober 2023.

Kunnen Lampionnen Tegen Regen?

Kunnen lampionnen tegen regen?

Ja, het materiaal van de lampionnen is bestand tegen regen. Echter, bij harde wind adviseren wij om de lampionnen in de luwte te hangen. Lampionnen vangen namelijk veel wind en daardoor is het mogelijk dat ze kapot waaien. Het is dus belangrijk om bij harde wind de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de levensduur van de lampionnen te verlengen.

Samenvatting 22 lampionnen maken van papier

Een Lampion Maken Van Papier - Leuk Voor Sint Maarten! - Youtube
Een Lampion Maken Van Papier – Leuk Voor Sint Maarten! – Youtube
Een Chinese Lantaarn Maken Van Papier - Youtube
Een Chinese Lantaarn Maken Van Papier – Youtube
Diy Papieren Lampion | Onzin Of Zinnig | Pinterest - Youtube
Diy Papieren Lampion | Onzin Of Zinnig | Pinterest – Youtube
Lampion Van Papier - Knutsels Voor Kinderen - Leuke Ideeën Om Te Knutselen Met Duidelijke Uitleg
Lampion Van Papier – Knutsels Voor Kinderen – Leuke Ideeën Om Te Knutselen Met Duidelijke Uitleg
Thema Sint Maarten | 8 Lampion Ideeën - Jufshanna.Nl
Thema Sint Maarten | 8 Lampion Ideeën – Jufshanna.Nl
Diy } | Mermaid Tail Lampion Voor Sint Maarten Maken - Go Or No Go
Diy } | Mermaid Tail Lampion Voor Sint Maarten Maken – Go Or No Go
Een Lampion Maken - Voormijnkleintje.Nl
Een Lampion Maken – Voormijnkleintje.Nl

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic lampionnen maken van papier.

See more: https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment