Postzegel Nederland 1 1/2 Cent: De Geschiedenis En Waarde Explained

Postzegel Nederland 1 1/2 Cent: De Geschiedenis En Waarde Explained

Netherlands Stamps Value | Most Expensive Rare Stamps Of Netherlands | Holland Dutch Stamps

Keywords searched by users: postzegel nederland 1 1/2 cent

1. Beschrijving van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” is een klassieke postzegel die in Nederland werd gebruikt als frankeermiddel. De postzegel heeft een waarde van 1 1/2 cent, wat destijds overeenkwam met een klein bedrag. Het is een belangrijk onderdeel van de postgeschiedenis van Nederland en heeft een speciale betekenis voor postzegelverzamelaars.

2. Geschiedenis van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” werd voor het eerst uitgegeven op 1 juni 1872. Het werd ontworpen en gedrukt door de Koninklijke Joh. Enschedé drukkerij, een bekende drukkerij die nog steeds actief is. De postzegel werd uitgegeven tijdens de heerschappij van koning Willem III en werd gebruikt voor de Frankeerzegels.

In de loop der jaren zijn er verschillende ontwerpen en varianten van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” uitgegeven. Sommige bevatten portretten van koningen en koninginnen, terwijl andere een ruimthema of andere afbeeldingen hebben. Deze variëteit maakt het interessant voor verzamelaars.

3. Kenmerken en ontwerp van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” is rechthoekig van vorm en heeft een standaardafmeting van ongeveer 25 bij 25 millimeter. Het ontwerp en de kleuren kunnen verschillen, afhankelijk van de specifieke uitgave. Op de meeste postzegels staat een afbeelding van een kenmerkend Nederlands symbool, zoals het wapen van Nederland, windmolens of tulpen.

De postzegels zijn gedrukt op speciaal postzegelpapier dat bestand is tegen scheuren en slijtage. Ze zijn meestal voorzien van een plaklaag aan de achterkant, zodat ze gemakkelijk op enveloppen of pakketten kunnen worden bevestigd.

4. Marktplaats en eBay-vermeldingen van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

Als u geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”, kunt u terecht op websites zoals Marktplaats en eBay. Op deze platforms kunt u verschillende aanbiedingen vinden van zowel particuliere verkopers als professionele handelaren. Het is raadzaam om de beschrijvingen en foto’s zorgvuldig te bekijken voordat u een aankoop doet, en om de verkoper te raadplegen bij eventuele vragen.

5. Waarde en zeldzaamheid van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

De waarde van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zeldzame exemplaren, zoals oudere uitgaven of postzegels met bijzondere ontwerpen, kunnen meer waarde hebben dan recentere uitgaven. De conditie van de postzegel, inclusief eventuele beschadigingen of vlekken, kan ook van invloed zijn op de waarde.

Er zijn gespecialiseerde postzegelhandelaren en veilinghuizen die de waarde van postzegels kunnen bepalen. Als u denkt dat u een waardevolle postzegel “Nederland 1 1/2 cent” heeft, is het raadzaam om deze te laten beoordelen door een expert.

6. Andere postzegels in Nederland met een waarde van 1/2 cent

Naast de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” waren er ook andere postzegels in Nederland met een waarde van 1/2 cent. Deze werden gebruikt voor het frankeren van brieven en pakketten waarvoor een klein bedrag aan portokosten moest worden betaald. Deze postzegels hadden meestal vergelijkbare ontwerpen en afmetingen als de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” en zijn ook van interesse voor postzegelverzamelaars.

7. Verzamelobjecten en historische betekenis van de postzegel “Nederland 1 1/2 cent”

De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” heeft niet alleen een intrinsieke waarde als een gebruiksvoorwerp om brieven te frankeren, maar het heeft ook historische betekenis en wordt beschouwd als een verzamelobject door filatelisten over de hele wereld. Deze postzegel is een stukje geschiedenis dat de politieke, culturele en sociale ontwikkelingen van Nederland weerspiegelt.

Het verzamelen van postzegels is een hobby die veel mensen fascineert. Het stelt verzamelaars in staat om unieke exemplaren te vinden, hun kennis van de geschiedenis te vergroten en verbinding te maken met andere enthousiastelingen. De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” is een belangrijk onderdeel van deze hobby en biedt verzamelaars de mogelijkheid om een stukje Nederlandse geschiedenis in handen te krijgen.

FAQs:

Q: Waar kan ik de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” kopen?
A: U kunt de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” kopen op verschillende online platforms zoals Marktplaats en eBay. U kunt ook contact opnemen met gespecialiseerde postzegelhandelaren.

Q: Hoe kan ik de waarde van mijn postzegel “Nederland 1 1/2 cent” bepalen?
A: Om de waarde van uw postzegel “Nederland 1 1/2 cent” te bepalen, kunt u verschillende bronnen raadplegen, zoals postzegelcatalogi, postzegelhandelaren of veilinghuizen. Het is raadzaam om de conditie en zeldzaamheid van de postzegel te beoordelen voordat u een prijs bepaalt.

Q: Wat maakt de postzegel “Nederland 1 1/2 cent” waardevol voor verzamelaars?
A: De postzegel “Nederland 1 1/2 cent” is waardevol voor verzamelaars vanwege de historische betekenis, zeldzaamheid en de mogelijkheid om een stukje Nederlandse geschiedenis in handen te krijgen. Verzamelaars hebben interesse in deze postzegel vanwege de ontwerpen, variëteit en het verzamelplezier dat het biedt.

Categories: Top 29 Postzegel Nederland 1 1/2 Cent

Netherlands Stamps Value | Most Expensive Rare Stamps Of Netherlands | Holland Dutch Stamps
Netherlands Stamps Value | Most Expensive Rare Stamps Of Netherlands | Holland Dutch Stamps

Verzamelen 49 postzegel nederland 1 1/2 cent

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic postzegel nederland 1 1/2 cent.

See more: blog https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment