Verjaardagskalender Klas Maken: Een Persoonlijke Touch Voor Ieder Feestjaar!

Verjaardagskalender Klas Maken: Een Persoonlijke Touch Voor Ieder Feestjaar!

Diy Classroom Birthday Calendar – Ellison Education

Keywords searched by users: verjaardagskalender klas maken verjaardagskalender klas bovenbouw, verjaardagskalender maken, verjaardagskalender knutselen groep 5, verjaardagskalender klas ballon, verjaardagskalender klas groep 7, verjaardagskalender klas groep 8, verjaardagskalender groep 3, verjaardagskalender maken gratis

Verjaardagskalender maken voor de klas – Een complete gids

Verjaardagen zijn speciale gelegenheden die in elke klas gevierd worden. Ze brengen vreugde en een gevoel van gemeenschap onder de leerlingen. Een verjaardagskalender in de klas helpt bij het bijhouden van de verjaardagen van alle studenten en creëert een sfeer van samenhorigheid. In dit artikel zullen we in detail bespreken hoe je een verjaardagskalender kunt maken voor jouw klas en waarom het belangrijk is om er een te hebben. We zullen ook verschillende thema-ideeën, online bronnen en DIY-projecten behandelen om jou te helpen bij het maken van een mooie en gepersonaliseerde verjaardagskalender. Laten we beginnen!

Wat is een verjaardagskalender en waarom is het belangrijk voor de klas?

Een verjaardagskalender is een kalender waarop de verjaardagen van alle leerlingen in de klas worden vermeld. Het is meestal een opvallende muurdecoratie die een belangrijke rol speelt bij het creëren van een positieve klasomgeving. Hier zijn enkele redenen waarom een verjaardagskalender belangrijk is voor de klas:

 • Herkenning en waardering: Een verjaardagskalender helpt bij het erkennen en waarderen van de speciale dagen van elke leerling. Het viert hun individualiteit en laat zien dat ze belangrijk zijn voor de klasgemeenschap.
 • Betrokkenheid en gemeenschapsgevoel: Door het vieren van verjaardagen creëert de klas een gevoel van verbondenheid en gemeenschap. Het bevordert vriendschappen, wederzijdse steun en een positieve klasdynamiek.
 • Persoonlijke groei: Het vieren van verjaardagen helpt niet alleen bij het creëren van een positieve sfeer, maar het moedigt ook de persoonlijke groei en zelfwaardering van leerlingen aan. Het laat hen zien dat ze gewaardeerd worden om wie ze zijn.

Hoe maak je een verjaardagskalender voor de klas?

Het maken van een verjaardagskalender voor de klas is eenvoudig en leuk. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

Benodigdheden:

 • Karton of posterboard
 • Kleurpotloden, stiften, verf en andere decoratieve materialen
 • Schaar
 • Lijm
 • Lint of touw
 • Plakband of punaises
 • Stickers of andere versieringen (optioneel)

Stappen:

 1. Bepaal de grootte en vorm van jouw verjaardagskalender. Je kunt ervoor kiezen om een rechthoekige, vierkante, ronde of creatieve vorm te maken.
 2. Teken de kalenderstructuur op het karton of posterboard. Maak aparte vakjes of secties voor elke maand van het jaar.
 3. Decoreer de kalender met kleurpotloden, stiften, verf en andere materialen. Voeg kleurrijke illustraties en ontwerpen toe die passen bij het thema van je keuze.
 4. Schrijf de namen en verjaardagen van de leerlingen in de juiste vakjes. Gebruik een mooi lettertype en kleur om het er aantrekkelijk uit te laten zien.
 5. Voeg eventueel foto’s, tekeningen en berichten toe om de verjaardagskalender te personaliseren.
 6. Bevestig een lint of touw aan de bovenkant van de kalender en hang deze op in de klas.

Je verjaardagskalender is nu klaar om gebruikt te worden! Zorg ervoor dat je de kalender regelmatig bijwerkt en nieuwe verjaardagen toevoegt.

Thema-ideeën voor een verjaardagskalender in de klas

Een verjaardagskalender kan een perfecte gelegenheid zijn om creatief te zijn en de klas op te vrolijken. Hier zijn enkele leuke thema-ideeën om je verjaardagskalender op een unieke manier te versieren:

 • Dieren thema: Versier de kalender met schattige dierenillustraties zoals katten, honden, vogels, etc.
 • Natuur thema: Gebruik bloemen, bomen, wolken en andere elementen uit de natuur om een rustgevende sfeer te creëren.
 • Sport thema: Versier de kalender met afbeeldingen van verschillende sporten zoals voetbal, basketbal, tennis, etc.
 • Superhelden thema: Laat de leerlingen hun favoriete superhelden tekenen en voeg ze toe aan de kalender.
 • Feestelijk thema: Maak gebruik van kleurrijke ballonnen, slingers en confetti om een feestelijke sfeer te creëren.

Laat je fantasie de vrije loop en kies een thema dat past bij de interesses van jouw klas en leerlingen. Het belangrijkste is dat het een vrolijke en inspirerende omgeving creëert.

Verjaardagskalenders online vinden of afdrukken

Als je geen tijd hebt om een verjaardagskalender helemaal zelf te maken, zijn er online bronnen beschikbaar waar je kant-en-klare verjaardagskalenders kunt vinden of afdrukken. Hier zijn enkele websites waar je kunt zoeken:

Op deze websites kun je verschillende ontwerpen vinden die je kunt afdrukken en gebruiken in jouw klas. Kies er een die past bij jouw voorkeuren en de stijl van jouw klas.

DIY-verjaardagskalender – Creatieve ideeën en knutselprojecten

Als je liever jouw eigen verjaardagskalender wilt maken, zijn er talloze creatieve ideeën en knutselprojecten beschikbaar om je op weg te helpen. Hier zijn enkele ideeën:

 • Ballonnenkalender: Teken ballonnen op een groot stuk karton en schrijf de namen en verjaardagen van de leerlingen erop. Hang het op in de klas voor een feestelijke uitstraling.
 • Boom van verjaardagen: Teken een grote boom op papier en schrijf de namen van de leerlingen op kleine papieren blaadjes. Plak de blaadjes aan de boom op de juiste datum van hun verjaardag.
 • Persoonlijke foto’s: Maak een collage van foto’s van elke leerling en schrijf hun verjaardag erbij. Dit voegt een persoonlijk tintje toe aan de verjaardagskalender.
 • Maandelijkse thema’s: Creëer een verjaardagskalender met maandelijkse thema’s zoals seizoenen, feestdagen of sportevenementen. Versier elke maand dienovereenkomstig.

Laat je creativiteit de vrije loop en maak een verjaardagskalender die uniek en speciaal is voor jouw klas. De leerlingen zullen het geweldig vinden!

Verjaardagskalender personaliseren – Foto’s, tekeningen en berichten toevoegen

Een verjaardagskalender is een geweldige manier om de persoonlijkheid van jouw klas te tonen. Hier zijn enkele ideeën om de kalender te personaliseren:

 • Laat de leerlingen hun eigen tekeningen maken om de kalender mee te versieren.
 • Vraag de leerlingen om hun favoriete foto’s in te leveren en voeg deze toe aan de kalender.
 • Schrijf inspirerende berichten of wensen bij elke verjaardag om een positieve en ondersteunende sfeer te creëren.

Door de verjaardagskalender te personaliseren, maak je het nog specialer voor de leerlingen en betrek je hen actief bij het proces.

Hoe de verjaardagskalender effectief te gebruiken in de klas

De verjaardagskalender kan meer zijn dan alleen een decoratief stuk in de klas. Hier zijn enkele tips en suggesties om de kalender effectief te gebruiken:

 • Verjaardagsvieringen: Organiseer verjaardagsvieringen voor de leerlingen op hun speciale dag. Dit kan onder andere het zingen van verjaardagsliedjes, het geven van kleine traktaties of het maken van verjaardagskaarten omv

Categories: Top 67 Verjaardagskalender Klas Maken

DIY Classroom Birthday Calendar - Ellison Education
DIY Classroom Birthday Calendar – Ellison Education

Hoe Maak Je Zelf Een Verjaardagskalender?

Wil je zelf een verjaardagskalender maken? Start direct de Online Editor en kies uit ons assortiment de kalender die je wilt. Je kunt je eigen foto’s uploaden en bewerken met filters en clipart. Voeg alle verjaardagen toe en klik op ‘bestellen’. Binnen no time ligt jouw gepersonaliseerde verjaardagskalender met foto’s op je deurmat.

Waar Koop Je Een Verjaardagskalender?

Waar kan je een verjaardagskalender kopen? De beste plek om een staande verjaardagskalender te bestellen is gemakkelijk online. Je kunt de leukste verjaardagskalenders vinden bij HEMA. Ze hebben een aparte pagina voor elke maand waarop je alle verjaardagen kunt noteren. Op deze manier vergeet je nooit meer een jarige job, zelfs niet als je de melding in je telefoon hebt gemist.

Hoe Maak Je Een Verjaardagskalender In Word?

Wil je een eigen fysieke verjaardagskalender maken in Word? Gebruik dan een Word-sjabloon en voeg je eigen foto’s toe. Om te beginnen selecteer je in Word het tabblad Bestand en zoek je naar het zoekwoord “kalender” in het zoekvak. Hierdoor krijg je verschillende sjablonen waaruit je kunt kiezen. Om het uiterlijk van de kalender aan te passen, zijn er knoppen voor Thema’s en Kleuren te vinden in het tabblad Agenda. Nadat je het sjabloon hebt gekozen en het uiterlijk naar wens hebt aangepast, kun je de kalender invullen met de verjaardagsdata van vrienden en familie.

Verzamelen 24 verjaardagskalender klas maken

70 Ideeën Over Verjaardagskalender In 2023 | Verjaardagskalender, Verjaardagskalender Knutselen, School Verjaardag
70 Ideeën Over Verjaardagskalender In 2023 | Verjaardagskalender, Verjaardagskalender Knutselen, School Verjaardag
Pin On School
Pin On School
Verjaardagskalender 1 – Lessen Van Sanne
Verjaardagskalender 1 – Lessen Van Sanne
Verjaardagskalender En Breuken - Inmijnklas.Nl
Verjaardagskalender En Breuken – Inmijnklas.Nl
Verjaardagen | Jufsonja
Verjaardagen | Jufsonja
93 Ideeën Over Verjaardagskalender Klas In 2023 | Verjaardagskalender, Knutselideeën, Verjaardagskalender Knutselen
93 Ideeën Over Verjaardagskalender Klas In 2023 | Verjaardagskalender, Knutselideeën, Verjaardagskalender Knutselen

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic verjaardagskalender klas maken.

See more: blog https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment