Waar Is De Sound Of Music Opgenomen: Een Reis Naar Salzburg

Waar Is De Sound Of Music Opgenomen: Een Reis Naar Salzburg

‘The Sound Of Music’ Cast Returns To Salzburg For A 50Th Anniversary Celebration.

Keywords searched by users: waar is de sound of music opgenomen sound of music salzburg locations, klooster sound of music, sound of music fietstour, sound of music kijken, sound of music wandeling salzburg, sound of music oostenrijk, schloss mirabell sound of music, schloss hellbrunn sound of music

Waar is de Sound of Music opgenomen in Nederland?

De Sound of Music is een iconische film die vele harten heeft veroverd sinds de release in 1965. Oorspronkelijk geproduceerd in de Verenigde Staten, speelt het grootste deel van de film zich af in Oostenrijk. Maar wist je dat een van de meest beroemde scènes, die zich afspeelt op een plein, eigenlijk in Nederland is opgenomen?

Locaties waar de Sound of Music is opgenomen

De Sound of Music speelt zich hoofdzakelijk af in de stad Salzburg in Oostenrijk. Deze prachtige stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en charmante straatjes. Hieronder zullen we enkele van de beroemdste locaties uit de film bespreken.

Welkom in Salzburg

Salzburg is een must-visit bestemming voor iedere fan van de Sound of Music. Het is de stad waar de meeste buitenscènes zijn gefilmd en waar je de echte sfeer van de film kunt ervaren. Een van de meest iconische locaties in Salzburg is Schloss Mirabell, waar de beroemde scene met “Do-Re-Mi” is opgenomen. Hier kun je door de tuinen wandelen en jezelf even een deel van de film voelen.

Een andere bekende locatie is de Nonnberg Abdij, het klooster waar Maria, de hoofdrolspeelster, vandaan komt. Het klooster werd in de film getoond als de plek waar Maria non wilde worden, maar uiteindelijk besloot om de gouvernante voor de kinderen van de Von Trapp familie te worden.

Voor degenen die graag de beroemde traptrede scène willen herbeleven, ga dan naar Residenzplatz. Hier kun je staan waar Maria naar beneden rende terwijl ze zong “I Have Confidence”.

Familie Von Trapp op het plein in Loenen

Hoewel het grootste deel van de film in Oostenrijk is opgenomen, is er één beroemde scène die plaatsvindt op een plein in Nederland. In de film zie je de Von Trapp familie optreden op een plein terwijl ze “Edelweiss” zingen. Dit plein is te vinden in het dorpje Loenen aan de Vecht, dat ligt in de provincie Utrecht. Het plein werd speciaal voor de film omgetoverd tot een Oostenrijks dorp en biedt een unieke kans om een stukje Sound of Music in Nederland te ervaren.

The Sound of Music gemist? Kijk op NPO Start

Als je de film nog niet hebt gezien, of als je gewoon zin hebt om hem nogmaals te bekijken, kun je altijd terecht bij NPO Start. Hier kun je The Sound of Music gemakkelijk online bekijken.

Dit is er geworden van de Von Trapp-kinderen uit ‘The Sound of Music’

Na het enorme succes van de film zijn veel mensen benieuwd naar wat er met de acteurs is gebeurd. De Von Trapp-kinderen zijn inmiddels volwassen geworden en hebben allemaal een eigen pad gekozen.

Duane Chase (Kurt Von Trapp) woont momenteel in de Verenigde Staten en werkt als technicus.

Nicholas Hammond (Friedrich Von Trapp) heeft een bloeiende carrière in Hollywood opgebouwd, met rollen in films en tv-shows zoals The Amazing Spider-Man.

Heather Menzies (Louisa Von Trapp) heeft haar carrière in acteren voortgezet en heeft in verschillende tv-shows en films gespeeld.

De andere kinderen hebben eveneens hun eigen weg gevonden, variërend van werken in zowel de entertainmentindustrie als andere sectoren.

De kapitein, de gouvernante en zeven kinderen

De film vertelt het verhaal van de Von Trapp-familie, waarvan de vader, kapitein George Von Trapp, een strenge militaire man is die zijn huishouden als een goed geoliede machine runt. Hij huurt Maria, een vrolijke en muzikale gouvernante, in om voor zijn zeven kinderen te zorgen.

Het verhaal speelt zich af tijdens de opkomst van het naziregime in Oostenrijk en laat zien hoe de Von Trapp-familie probeert te ontsnappen aan de druk om zich bij de Duitse marine aan te sluiten. Uiteindelijk vlucht de familie naar Zwitserland, waar ze hun muzikale talent gebruiken om hun reis naar de vrijheid voort te zetten.

Von Trapp kinderen

In de film wordt de familie Von Trapp gekenmerkt door de zeven kinderen, elk met hun eigen persoonlijkheid en talenten. Ze zijn de drijvende kracht achter de nummers en dansen in de film.

Friedrich, de oudste zoon, wordt cadeau gegeven als een jonge soldaat en wordt uiteindelijk een belangrijk personage in het verzet.

Louisa wordt in de film afgeschilderd als een beetje verlegen, maar ze heeft haar momenten waarop ze uit haar schulp kruipt.

Kurt is de op één na oudste zoon, en hij wordt vaak getoond als de meest praatgrage en onbezorgde van de zeven.

Brigitta, het derde oudste kind, is intelligent en heeft vaak kritiek op haar gouvernante.

Marta is een zachtaardig en vriendelijk meisje met een groot hart.

Gretl is de jongste van de zeven kinderen en is nog maar vijf jaar oud. Ze voegt een vleugje onschuld en schattigheid toe aan de film.

In conclusie

Hoewel de meeste scènes van de Sound of Music zijn opgenomen in Salzburg, Oostenrijk, is er één beroemde scène die plaatsvond in Nederland. Het plein in Loenen waar de Von Trapp-familie “Edelweiss” zong, biedt een unieke kans om een stukje Sound of Music in Nederland te ervaren. Vergeet niet dat de film ook online te bekijken is op NPO Start, voor het geval je hem nog niet hebt gezien of gewoonweg wilt herbeleven. Ten slotte is het fascinerend om te zien wat er is geworden van de befaamde Von Trapp-kinderen uit de film, terwijl ze allemaal hun eigen weg zijn gegaan.

Categories: Gevonden 73 Waar Is De Sound Of Music Opgenomen

'The Sound of Music' Cast returns to Salzburg for a 50th Anniversary Celebration.
‘The Sound of Music’ Cast returns to Salzburg for a 50th Anniversary Celebration.

Veel van de beroemde filmlocaties bevinden zich direct in de stad Salzburg. Andere scènes werden net buiten de stad opgenomen, zoals in kasteel Anif, kasteel Hohenwerfen, aan de Mondsee, in Fuschl, St. Gilgen of St. Wolfgang.De familie Von Trapp, de wereldberoemde artiestenfamilie, woonde vlak voor de oorlog in Loenen. Het laatste overgebleven familielid, de 99-jarige Maria von Trapp, overleed vorige week.The Sound of Music gemist? Start met kijken op NPO Start.

Waar Woonde De Familie Von Trapp?

De familie Von Trapp, bekend vanwege hun wereldberoemdheid als artiestenfamilie, woonde vlak voor de oorlog in Loenen. Het laatste overgebleven familielid, Maria von Trapp, die 99 jaar oud was, overleed vorige week op 24 februari 2014.

Waar Staat De Sound Of Music Op?

Ben je de uitzending van The Sound of Music gemist? Geen probleem! Je kunt nu beginnen met kijken op NPO Start. NPO Start is een online platform waar je diverse programma’s kunt streamen, waaronder The Sound of Music. NPO Start biedt een breed scala aan Nederlandse tv-programma’s, evenals internationale films en series. Dus als je graag de klassieker The Sound of Music wilt bekijken, kun je dit nu doen via NPO Start. Veel kijkplezier!

Wie Leeft Er Nog Van De Sound Of Music?

Wie leeft er nog van de cast van de Sound of Music? Duane Chase, die de rol van Kurt Von Trapp speelde, woont op dit moment in Washington en is inmiddels 70 jaar oud. Hij werkt nu in de natuur- en bosbouwindustrie, en heeft de schijnwerpers achter zich gelaten. Deze informatie is bijgewerkt op 28 februari 2021.

Hoeveel Kinderen Heeft De Familie Von Trapp?

De familie Von Trapp heeft zeven kinderen. De dromerige Maria (Julie Andrews) wordt uit het klooster gehaald om gouvernante te worden voor deze zeven kinderen van kapitein Georg von Trapp (Christopher Plummer) in Salzburg. Von Trapp runt zijn gezin met ijzeren hand en er is geen plaats voor vrolijkheid.

Wie Speelt Maria In The Sound Of Music?

In 1965 werd Julie Andrews (86) gecast voor de rol van Maria in de legendarische film ‘The Sound of Music’. Tot op de dag van vandaag wordt de film, die 57 jaar geleden uitkwam, nog steeds als een klassieker beschouwd. Het personage Maria heeft een blijvende indruk achtergelaten op het publiek. [missing information about who currently plays Maria]. 10 juni 2022 is de datum van deze herziene versie.

Details 36 waar is de sound of music opgenomen

De 8 Mooiste Plekken In Salzburg Uit The Sound Of Music | Plusonline
De 8 Mooiste Plekken In Salzburg Uit The Sound Of Music | Plusonline
Where Was The Sound Of Music Filmed? Find Out More Here.
Where Was The Sound Of Music Filmed? Find Out More Here.
Sound Of Music Filming Locations | Salzburg, Austria | Schloss Leopoldskron  - Youtube
Sound Of Music Filming Locations | Salzburg, Austria | Schloss Leopoldskron – Youtube
11
11 “Sound Of Music” Filming Locations In Austria

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic waar is de sound of music opgenomen.

See more: https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment