Waar Kan Je Star Wars Kijken? Top Streamingplatforms In Nederland!

Waar Kan Je Star Wars Kijken? Top Streamingplatforms In Nederland!

The Best Order To Watch Star Wars | Mashable Explains

Keywords searched by users: waar kan je star wars kijken star wars kijken netflix, star wars-films kijken gratis, star wars volgorde, star wars series 2023, star wars series volgorde, star wars characters, star wars figuren, welke volgorde star wars kijken

Waar kan je Star Wars kijken in Nederland? Een volledige gids

Star Wars is een van de meest populaire franchises in de filmgeschiedenis en heeft miljoenen fans over de hele wereld. Als jij een van die fans bent en graag wilt weten waar je Star Wars kunt kijken in Nederland, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het kijken naar Star Wars-films en -series, inclusief het beschikbare aanbod op Disney+ en andere platforms. Bovendien zullen we ook de ideale volgorde bespreken om de Star Wars-films te bekijken en eventuele andere vragen die je zou kunnen hebben. Laten we beginnen!

1. Welke Star Wars-films en series zijn beschikbaar op Disney+?

Disney+ is het officiële streamingplatform waar je de meeste Star Wars-films en -series kunt bekijken. Het heeft een uitgebreide bibliotheek met alle belangrijke films uit de franchise, evenals enkele populaire series. Hier is een overzicht van wat je op Disney+ kunt verwachten:

 • Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977) – Het begin van de Star Wars-saga.
 • Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) – Het vervolg waarin het rebellenleger wordt geconfronteerd met het kwaadaardige Keizerrijk.
 • Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983) – Het slotstuk van de originele trilogie.
 • Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) – Het eerste deel van de prequels, dat zich afspeelt vóór de originele trilogie.
 • Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) – Het tweede deel van de prequels.
 • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) – Het derde en laatste deel van de prequels.
 • Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015) – Het begin van de sequel-trilogie.
 • Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017) – Het vervolg in de sequel-trilogie.
 • Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) – Het laatste deel van de Skywalker-saga.

Naast de hoofdfilms heeft Disney+ ook verschillende spin-off films en series, zoals:

 • Rogue One: A Star Wars Story (2016) – Een standalone-film die zich afspeelt tussen Episode III en A New Hope.
 • Solo: A Star Wars Story (2018) – Een standalone-film die het verhaal vertelt van de jonge Han Solo.
 • The Mandalorian (2019 – heden) – Een zeer populaire serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum.
 • Star Wars: The Clone Wars (2008 – 2020) – Een geanimeerde serie die de gebeurtenissen tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith verkent.

2. Hoe kan ik Star Wars kijken op Disney+?

Om Star Wars-films en -series op Disney+ te kunnen kijken, heb je een abonnement nodig. Hier zijn de stappen om Star Wars op Disney+ te bekijken:

 1. Ga naar de website van Disney+ of download de Disney+ app op je mobiele apparaat.
 2. Maak een account aan of log in met je bestaande Disney+ account.
 3. Kies het abonnement dat bij je past en voltooi de betaling.
 4. Na het aanmelden heb je toegang tot de volledige bibliotheek met Star Wars-content op Disney+.
 5. Selecteer de film of serie die je wilt kijken en begin met streamen!

3. Wat is de ideale volgorde om de Star Wars-films te bekijken?

Er zijn verschillende manieren om de Star Wars-films te bekijken, maar de ideale volgorde is betwist. Hier zijn twee veelvoorkomende opties:

 • Methode 1: Releasevolgorde – Bekijk de Star Wars-films in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht. Dit betekent dat je begint met Episode IV – A New Hope en eindigt met Episode IX – The Rise of Skywalker.
 • Methode 2: Chronologische volgorde – Bekijk de Star Wars-films in chronologische volgorde, beginnend met Episode I – The Phantom Menace en eindigend met Episode IX – The Rise of Skywalker. Deze volgorde volgt het verhaal op een lineaire manier, maar kan spanning wegnemen omdat je bepaalde plottwists al weet.

Beide volgordes hebben hun eigen voordelen, dus het is aan jou om te beslissen welke je wilt volgen. Het belangrijkste is om plezier te hebben tijdens het kijken!

4. Zijn alle Star Wars-films en series beschikbaar op Disney+?

Hoewel Disney+ een uitgebreide collectie Star Wars-films en -series heeft, zijn niet alle films en series beschikbaar op het platform. Er zijn enkele uitzonderingen:

 • Star Wars: Episode IV – A New Hope – Deze film is eigendom van 20th Century Fox en heeft een aparte distributieovereenkomst. Hierdoor is het niet beschikbaar op Disney+.
 • The Star Wars Holiday Special (1978) – Deze tv-special uit de jaren 70 is nooit officieel uitgebracht en is daarom niet beschikbaar op Disney+.

De rest van de Star Wars-films en -series zijn echter allemaal beschikbaar op Disney+ en bieden meer dan genoeg kijkplezier voor Star Wars-fans.

5. Zijn er andere platforms waar ik Star Wars kan kijken?

Hoewel Disney+ de belangrijkste plek is om Star Wars te kijken, zijn er ook andere platforms waar je de films en series kunt vinden. Hier zijn enkele alternatieven:

 • Netflix – Hoewel Netflix niet alle Star Wars-films heeft, heeft het wel een aantal populaire titels in zijn bibliotheek, zoals Star Wars: The Last Jedi en Rogue One: A Star Wars Story.
 • Blu-ray/DVD – Als je de fysieke exemplaren van de Star Wars-films bezit, kun je ze altijd bekijken op je Blu-ray- of DVD-speler.
 • Digitale verhuur/kopen – Je kunt Star Wars-films ook huren of kopen op platforms zoals Amazon Prime Video, iTunes of Google Play.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van films en series kan veranderen, dus het is altijd goed om te dubbelchecken voordat je besluit waar je Star Wars wilt kijken.

FAQs

1. Kan ik Star Wars-films kijken op Netflix?

Netflix heeft een beperkte selectie van Star Wars-films beschikbaar. Hoewel het niet de volledige collectie heeft, kun je nog steeds enkele populaire titels vinden op het platform.

2. Kan ik ergens gratis naar Star Wars-films kijken?

Hoewel sommige Star Wars-films soms gratis kunnen worden gestreamd tijdens promotieacties of via streamingdiensten met een gratis proefperiode, raden we aan om legale kanalen te gebruiken om Star Wars te kijken. Dit omvat platforms als Disney+, Netflix en andere betaalde streamingdiensten.

3. Wat is de beste volgorde om de Star Wars-films te bekijken?

Er zijn verschillende standpunten over de beste volgorde om de Star Wars-films te bekijken. De meest voorkomende opties zijn de releasevolgorde (Episode IV – A New Hope tot Episode IX – The Rise of Skywalker) en de chronologische volgorde (Episode I – The Phantom Menace tot Episode IX – The Rise of Skywalker). Beide volgordes hebben hun eigen voordelen, dus het hangt af van je persoonlijke voorkeur.

4. Zijn er nieuwe Star Wars-series gepland voor 2023?

Op dit moment zijn er geen officiële aankondigingen gedaan over nieuwe Star Wars-series gepland voor 2023. Het Star Wars-universum evolueert echter constant, dus het is altijd mogelijk dat er nieuwe projecten worden aangekondigd.

5. Is er een specifieke volgorde om de Star Wars-series te bekijken?

Hoewel de meeste Star Wars-series op zichzelf staan, zijn er enkele die zich afspelen binnen dezelfde tijdlijn. Hier is een mogelijke volgorde om de series te bekijken:

 • Star Wars: The Clone Wars – Deze geanimeerde serie speelt zich af tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith.
 • Star Wars: Rebels – Deze animatieserie vindt plaats enkele jaren vóór A New Hope.
 • The Mandalorian – Deze populaire serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Return of the Jedi en vóór The Force Awakens.

6. Wie zijn enkele populaire Star Wars-personages?

Star Wars heeft een breed scala aan iconische personages. Enkele van de bekendste zijn:

 • Luke Skywalker
 • Darth Vader
 • Princess Leia
 • Han Solo
 • Yoda
 • Obi-Wan Kenobi
 • Rey
 • Kylo Ren

Deze personages hebben allemaal belangrijke rollen gespeeld in de Star Wars-films en -series en hebben bijgedragen aan de populariteit van de franchise.

7. Hoe kan ik Star Wars-figuurtjes kopen?

Star Wars-figuurtjes zijn verkrijgbaar bij verschillende speelgoedwinkels en online retailers. Je kunt ze vinden op websites zoals bol.com, Amazon of de officiële Star Wars-website. Ze variëren in grootte, prijs en detailniveau, dus je kunt degene kiezen die het beste bij je verzameling past.

8. In welke volgorde moet ik Star Wars kijken?

De volgorde waarin je Star Wars kijkt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Zoals eerder vermeld, zijn er twee veelvoorkomende volgordes: de releasevolgorde en de chronologische volgorde. Als je wilt genieten van de oorspronkelijke ervaring, volg dan de releasevolgorde. Als je het verhaal in een lineaire volgorde wilt volgen, kies dan voor de chronologische volgorde.

Als Star Wars-fan kun je nu genieten van alle films en series die deel uitmaken van deze geweldige franchise. Of je nu kijkt op Disney+, Netflix of andere platforms, er is genoeg Star Wars-content beschikbaar om je urenlang vermaak te bieden. Moge de Kracht met je zijn!

Categories: Samenvatting 99 Waar Kan Je Star Wars Kijken

The BEST Order To Watch STAR WARS | Mashable Explains
The BEST Order To Watch STAR WARS | Mashable Explains

Star Wars-films en -series. Disney+Star Wars, chronologisch

De meest voor de hand liggende manier om ‘Star Wars’ te bekijken, is uiteraard in chronologische volgorde, zodat het verhaal mooi aansluit. Daarvoor kijk je de negen episodes in de juiste volgorde, al raden we absoluut aan om ook ‘Rogue One’ te bekijken.In 2012 werd de productiemaatschappij van George Lucas (Lucasfilm Ltd.) verkocht aan de Walt Disney Company. Lucas wilde na de zes Star Warsfilms met pensioen, maar hij wilde ook dat Star Wars nog lang blijft voortbestaan en vele generaties zal blijven inspireren.

Hoe Kun Je Het Beste Star Wars Kijken?

Wat is de beste manier om Star Wars te kijken? De meest logische manier om Star Wars te kijken is natuurlijk in chronologische volgorde, zodat het verhaal goed aansluit. Om dit te doen, kijk je naar de negen episodes in de juiste volgorde. We raden zeker aan om ook ‘Rogue One’ te kijken.

Is Star Wars Van Disney?

In 2012 werd de productiemaatschappij van George Lucas, Lucasfilm Ltd., verkocht aan de Walt Disney Company. George Lucas, de maker van de zes Star Warsfilms, was op zoek naar een manier om met pensioen te gaan, maar hij wilde er ook voor zorgen dat Star Wars voort zou blijven bestaan en andere generaties zou blijven inspireren. Daarom besloot hij om Lucasfilm aan Disney te verkopen, in de hoop dat zij het Star Wars-universum verder zouden ontwikkelen en nieuwe verhalen zouden blijven creëeren. Deze overname zorgde ervoor dat Disney nu de eigenaar is van de franchise en verantwoordelijk is voor de toekomst van Star Wars.

Welke Star Wars Staan Op Disney Plus?

Welke Star Wars staan op Disney plus?

Op Disney Plus kun je genieten van verschillende Star Wars-series. Deze omvatten Star Wars: The Clone Wars – The Lost Missions, waar je de spannende avonturen van de Clone Troopers kunt volgen. Ook kun je alle seizoenen van Star Wars Rebels streamen, waarin de rebellenalliantie strijdt tegen het kwaad van het Galactische Keizerrijk. Daarnaast is ook het eerste seizoen van Star Wars Resistance beschikbaar, waarin een nieuwe held genaamd Kazuda Xiono zich aansluit bij de Verzet tegen de First Order. Ten slotte kun je genieten van LEGO Star Wars: The New Yoda Chronicles – Clash of the Skywalkers, waarin de LEGO-versie van de bekende personages weer voor grappige en spannende momenten zorgt. Met deze diverse selectie van Star Wars-series, is er voor elke fan iets om van te genieten op Disney Plus.

Hoe Duur Is Disney+ Per Maand?

Hoeveel kost Disney+ per maand?

Disney Plus kostte voorheen 8,99 euro per maand. Vanaf januari 2023 is de prijs voor nieuwe leden echter verhoogd naar 9,99 euro per maand (of 99,90 euro per jaar). Op die dag is namelijk Disney Star Plus geïntroduceerd, waardoor je nog meer films, series en documentaires kunt bekijken.

Verzamelen 25 waar kan je star wars kijken

See more here: c1.castu.org

Learn more about the topic waar kan je star wars kijken.

See more: https://c1.castu.org/tech

Leave a Comment